Tratamente Protetice

Efectuate de specialistul în protetică

Ce înseamnă protetica dentară?

           Clinica Pearl Smile vrea să fie cât mai aproape de pacient și de aceea vrem să știți și să înțelegeți serviciile noastre! Tratamentul protetic constă în refacerea dentară prin diverse lucrări protetice. Lucrările protetice pot fi fixe, atunci când mai există dinți “de legătură” astfel încât să se poată realiza lucrări ce vor fi cimentate pe dinții vecini spațiului edentat, sau mobile, respectiv protezele dentare. Sunt mai multe tipuri de materiale ce se pot utiliza: în funcție de indicația terapeutică, dar și de dorințele pacientului: lucrări de metal, metalo-compozite, metalo- ceramice, ceramică pe zirconiu sau chiar integral ceramice.

               În cazul în care caria dentară afectează o parte majoră din dinte, atunci acesta nu mai poate fi tratat doar cu ajutorul unei obturații dentare (plombe), doarece pereții dintelui afectați sunt prea slăbiți pentru a putea face față presiunii depuse în timpul masticației și astfel, se pot rupe cu ușurință.

Lucrările protetice de care un pacient poate avea nevoie:

– Coroane sau punți dentare
– Proteze dentare fixe sau detașabile
– Fațete dentare (ceramice, Zirconiu)
– Incrustații dentare
– Dispozitive corono-radiculare

În situații grave în care dintele este afectat până la rădăcină, el nu mai poate fi tratat și necesită extracție. Pentru a nu afecta echilibrul ocluzal și pentru a menține o masticație corectă și o sănătate orodentară adecvată, spațiul gol rezultat în urma extracției trebuie completat. Pentru a umple spațiul gol, medicul stomatolog va efectua o lucrare protetică. Sunt două tipuri comune de lucrări protetice: protezele convenționale și implanturile dentare. Protezele și implanturile sunt foarte similare ca funcție, însă protezele dentare nu necesită rădăcini.

Punem pe primul loc confortul pacientului, lipsa simptomelor ulterioare și obținerea unui zâmbet sănătos. La final, vrem un pacient cu zâmbet strălucitor!


Contactează-ne

Zâmbetul strălucitor și sănătos nu suportă amânare!


TRIMITE UN MESAJ

contact@pearlsmile.roUrmărește-ne:

Fii primul care este la curent cu toate noutățile Pearl Smile.© Copyright PearlSmile. All Rights Reserved. Designed by AdsToGo 2019.