Clinica Pearl Smile vrea să fie cât mai aproape de pacient și de aceea dorim să vă oferim câteva informații legate de această ramură a medicinei dentare.
Afecțiunea parodontală este o patologie inflamatorie de natură bacteriană extrem de răspândită la nivelul populației. Ea se manifestă prin distrucția progresivă a țesuturilor de susținere ale dinților (gingie, ligamente și os alveolar). Parodontita este principala cauză de pierdere dentară, ea afectând nu doar adulții dar și din ce în ce mai mulți tineri. Acumularea de placă bacteriană este principala cauză care determină boala parodontală. La aceasta se adaugă factori de risc locali (tartrul, obturații sau lucrări protetice necorespunzătoare, înghesuiri dentare) și/sau factori sistemici (fumat, stres, diabet zaharat, etc).
Afecțiunea parodontală debutează cu inflamația gingivală, cunoscută sub termenul de gingivită. Semnele caracteristice ale acestei boli sunt tumefacția (creșterea în volum a gingiei), gingii roșii și sângerarea la periaj. Acest stadiu al bolii este complet reversibil prin tratament.
Ignorarea acestor semne poate determina evoluția bolii către parodontită. Parodontita este caracterizată prin distrucția ireversibilă a osului alveolar și a ligamentelor parodontale. În lipsa tratamentului de specialitate evoluția bolii determină mobilizare dinților și în final pierderea lor. Pe lângă inflamația gingivală caracteristică, parodontita determină probleme estetice (retracție gingivală, migrări dentare) dar și funcționale (îngreunarea masticației). Este important de știut că parodontita are un impact puternic și asupra stării de sănătate sistemică. Tratamentul parodontitei are ca obiectiv oprirea în evoluție a bolii și menținerea dinților naturali pe arcadă.
O abordare ultramodernă și eficientă a tratamentului afecțiunilor parodontale este posibilă datorită medicilor specialiști și a echipamentelor ultra performante pe care le deținem.
Interceptarea în fazele incipiente ale acestei boli este esențială pentru un prognostic cât mai favorabil al tratamentului. De aceea controalele regulate și respectarea instrucțiunilor medicului stomatolog pot preveni instalarea și evoluția afecțiunilor parodontale.
Conform ghidurilor terapeutice internaționale, tratamentul parodontal trebuie efectuat de o manieră minim invazivă. De aceea, tratamentele noastre respectă protocoale terapeutice conforme cu literatura de specialitate și individualizate nevoilor pacienților. În faza de terapie parodontală nonchirurgicală, laserul poate constitui o metodă adjuvantă eficientă și confortabilă. Prin utilizarea laserului se poate obține o dezinfecție superioară a pungilor parodontale datorită efectului său bactericid, aducând astfel beneficii suplimentare terapiei. De asemenea, laserul poate fi utilizat cu succes în cadrul terapiei chirurgicale parodontale scăzând timpul de intervenție și crescând totodată confortul pacientului.
Zâmbetul strălucitor și sănătos nu suportă amânare!
© Copyright PearlSmile. All Rights Reserved. Designed by AdsToGo 2019.