Tratamente Parodontale

Efectuate de specialistul în parodontologie cu ajutorul laserului Biolase Epic X

Ce presupune parodontologia?

Clinica Pearl Smile vrea să fie cât mai aproape de pacient și de aceea dorim să vă informam referitor serviciile oferite de noi! Pentru problemele parodontale, tratamentele folosite de clinica noastră sunt la cele mai înalte standarde. O abordare ultramodernă și eficientă a tratamentului afecțiunilor parodontale la Pearl Smile este posibilă datorită aparaturii de ultimă generație pe care o deținem.

Afecțiunea parodontală este o patologie inflamatorie de natură bacteriană extrem de râspândită la nivelul populației. Ea se manifestă prin distrucția progresivă a țesuturilor de susținere ale dinților (gingie, ligamente și os alveolar). Parodontita este principala cauză de pierdere dentară, ea afectând nu doar adulții dar și din ce în ce mai mulți tineri. Acumularea de placă bacteriană este principala cauză care determină boala parodontală. La aceasta se adaugă factori de risc locali (tartrul, obturații sau lucrări protetice necorespunzătoare, înghesuiri dentare) și/sau factori sistemici (fumat, stress, diabet zaharat, etc).

Afecțiunea parodontală debutează cu inflamația gingivală, cunoscută sub termenul de gingivită. Semnele caracteristice ale acestei boli sunt tumefacția (creșterea în volum a gingiei), gingii roșii și sângererea la periaj. Acest stadiu al bolii este complet reversibil prin tratament.

Ignorarea acestor semne poate determina evoluția bolii către parodontită. Parodontita este caracterizată prin distrucția ireversibilă a osului alveolar și a ligamentelor parodontale. În lipsa tratamentului de specialitate evoluția bolii determină mobilizare dinților și în final pierderea lor. Pe lângă inflamația gingivală caracteristică, parodontita determină probleme estetice (retracție gingivală, migrări dentare) dar și funcționale (îngreunarea masticației). Este important de știut că parodontita are un impact puternic și asupra stării de sănătate sistemică. Tratamentul parodontitei are ca obiectiv oprirea în evoluție a bolii și menținera dinților naturali pe arcadă.

Cât de sănătoase sunt gingiile dumneavoastră?

  • Ați observat sângerări în timpul periajului?
  • Aveți respirație urât mirositoare persistentă?
  • Vi se pare că gingiile dumneavostră sunt umflate?
  • Vi se pare că gingiile dumneavoastră s-au retras? Aveți senzația că dinții dumneavostră sunt mai lungi?
  • Vi se pare că dinții dumneavostră și-au modificat poziția? Au apărut spații între dinții dumneavostră?
  • Vi se pare că dinții dumneavoastră au devenit mobili?
  • Știți ca membrii familiei dumneavoastră să fi suferit de mobilitate dentară sau pierdere dentară prematură?

Dacă ați răspuns cu DA la una sau mai multe întrebări, vă recomandăm să faceți o programare pentru evaluare parodontală la clinica noastră.

Interceptarea în fazele incipiente ale acestei boli este esențială pentru un prognostic cât mai favorabil al tratamentului. De aceea controalele regulate și respectarea instrucțiunilor medicului stomatolog pot preveni instalarea și evoluția afecțiunilor parodontale.

Conform ghidurilor terapeutice internaționale, tratamentul parodontal trebuie efectuat de o manieră minim invazivă. De aceea, tratamentele noastre respectă protocoale terapeutice conforme cu literatura de specialitate și individualizate nevoilor pacienților. În faza de terapie parodontală nonchirurgicală laserul poate constitui o metodă adjuvantă eficientă și confortabilă. Prin utilizarea laserului se poate obține o dezinfecție superioară a pungilor parodontale datorită efectului său bactericid, aducând astfel beneficii suplimentare terapiei. De asemenea, laserul poate fi utilizat cu succes în cadrul terapiei chirurgicale parodontale scăzând timpul de intervenție și crescând totodată confortul pacientului.

Contactează-ne

Zâmbetul strălucitor și sănătos nu suportă amânare!


TRIMITE UN MESAJ

contact@pearlsmile.roUrmărește-ne:

Fii primul care este la curent cu toate noutățile Pearl Smile.© Copyright PearlSmile. All Rights Reserved. Designed by AdsToGo 2019.