Tratamente Endodontice

Efectuate de specialist endodont sub control microscopic (microscop Zeiss) și micromotorul Morita

Ce înseamnă de fapt terapia endodontică?

Clinica Pearl Smile vrea să fie cât mai aproape de pacient și de aceea vrem să știți și să înțelegeți serviciile noastre!  Vorbim de ramura stomatologiei  care se ocupa cu tratarea afectiunilor pulpei dentare si a afecțiunilor apărute la vârful rădăcinilor. Atunci când nervul dintelui este afectat, durerea începe să își facă simțită prezența, iar pentru a salva dintele este necesar un tratament endodontic efectuat corespunzător, de către profesioniști cu experiență în acest domeniu. Tratamentul este unul complex, individualizat și adaptat fiecarui caz în parte.

Când se ajunge la tratament este important ca pacientul să știe ce cabinet medical să aleagă, deoarece durata de viață a dintelui depinde în primul rând de corectitudinea acestui tratament, reprezentând de cele mai multe ori baza celorlalte tratamente ce vor urma.

Trebuie să mai știți că durata unui astfel de tratament depinde de problema cu care se prezintă pacientul, deci de diagnosticul avut (inflamație, infecție) dar și de dificultatea intervenției. Se poate încheia după o singură ședință sau după mai multe, în funcție de nevoia pacientului respectiv.

La Pearl Smile intervențiile endodontice sunt realizate cu aparatură de top și materiale de ultimă generație împreună cu  experiența medicului specialist endodont. Astfel, microscopul   Karl Zeiss prezent in cadrul clinicii, reprezintă un instrument aproape indispensabil în efectuarea tratamentelor endodontice deoarece acesta ajută la efectuarea unui tratament corect și de lungă durată, într-un număr restrâns de ședințe. Concret, diferența dintre tratamentul endodontic asistat de microscop și cel clasic este dată de timpul de efectuare și de calitatea acestuia. Folosirea microscopului dentar în endodonție oferă medicului dentist o vizibilitate sporită asupra dintelui, atât la suprafață, cât și în interiorul acestuia dar si posibilitatea de a identifica anatomia complexă a sistemului endodontic, de a decela canale suplimentare si astfel poate realiza un tratament corect.

O atenție sporită o acordăm și retratamentelor endodontice, adică acelor situații în care dintele este tratat pe canal anterior, dar după un timp din numeroase motive, vechiul tratament de canal eșuează și apare infecția la vârful rădăcinilor. Chiar dacă dintele este asimptomatic (nu doare), medicul stomatolog poate observa în urma consultului de specialitate această problemă și trebuie intervenit cât mai repede astfel încât durata de viață a dintelui să fie prelungită cât mai mult.  În caz contrar pot să apară o serie de complicații locale dar și generale și dinții pot fi perduți.

Tratamentul dinților nu se încheie însă la finalizarea tratamentului endodontic. În multe situații medicul endodont recomandă  și o reconstituire protetică a dintelui în cauză, iar acest lucru trebuie realizat cât mai repede după finalizarea tratamentului endodontic, pentru a evita ulterioare fracturi și pentru că dintele astfel tratat să aibă o durată de viață cât mai lungă.

Vă prezentăm mai jos o serie de caracteristici ale aparaturii medicale de ultimă generație cu ajutorul cărora medicul  nostru endodont efectuează tratamente endodontice de top:

  • identificarea canalelor suplimentare
  • identificarea orificiilor de intrare în canale
  • identificarea și tratarea canalelor calcificate
  • refacerea tratamentelor de canal incorecte
  • identificarea perforațiilor radiculare și sigilarea acestora
  • vizualizarea și îndepărtarea acelor rupte din canale
  • detectarea fracturilor radiculare

Avantajele deosebite ale micromotorului Morita în edodonție:

Micromotorul Morita este considerat la ora actuală cel mai performant sistem de măsurare electronică a lungimii canalelor radiculare și singurul aparat capabil să lucreze în canale cu mediu umed, măsurătorile nefiind afectate de prezența sângelui, altor secreții sau electroliților.

Punem pe primul loc confortul pacientului, lipsa simptomelor ulterioare și obținerea unei sigilări optime a dintelui, care să asigure o durată de viață cât mai lungă a acestuia. La final, vrem un pacient cu zâmbet sănătos și strălucitor!

Contactează-ne

Zâmbetul strălucitor și sănătos nu suportă amânare!


TRIMITE UN MESAJ

contact@pearlsmile.roUrmărește-ne:

Fii primul care este la curent cu toate noutățile Pearl Smile.© Copyright PearlSmile. All Rights Reserved. Designed by AdsToGo 2019.