Conceptul All On 4 / All On 6 – implanturi și lucrare fixă în aceeași zi

Efectuate de specialistul în implantologie orală

Zâmbește cu încredere din nou în doar 24 de ore

Dacă vă confruntați cu pierderea dinților, iar reabilitarea dentară necesită inserarea mai multor implanturi, medicul specialist chirurgie dentară și implantologie ar putea să vă vorbească despre alegerea sistemului de implanturi All on 4 sau All on 6.

TotalFix” – tratamentul de reabilitare totală, imediată și fixă a maxilarului total edentat și cu atrofie osoasă moderată.

Denumiri alternative: „All-on-4/6” (producătorul american Nobel Biocare), „Fast&Fixed” (producătorul german Bredent).

Conceptul “TotalFix”, brevetat de compania franceză Euroteknika, reprezintă cea mai modernă metodă de înlocuire a unei danturi terminale (total compromisă) sau a tuturor dinților lipsă de pe un maxilar cu 4 sau 6 implanturi dentare și lucrare fixă în aceeași zi.

Avantajele procedurii:

 1. Intervenţia este minim invazivă
 2. Nu sunt utilizate incizii laborioase, ceea ce permite o refacere rapidă
 3. Stabilitate foarte ridicată cu doar 4/6 implanturi
 4. Osul nativ devine suportul perfect pentru restaurare
 5. Totul într-o singură zi – dinţi ficsi cu care pacientul poate mânca imediat după operaţie.

Cui se adresează?

Pacientului care își dorește implanturi și lucrare fixă imediat, dar care:

 •  nu mai are nici un dinte (edentat total) și care poartă proteză mobila sau
 •  care are o dantură terminală (dinții existenți sunt sever afectați de carii complicate și boală parodontală generalizată, în formă avansată)

Condiții care trebuie îndeplinite de către pacient:

 • Suportul gingival trebuie să fie într-o stare propice inserării implantului
 • O muşcătură corectă (plan ocluzal masticator corect)
 • Ţesutul osos ce va ancora şi încastra implantul trebuie să fie suficient de solid chiar dacă adiţia de os nu este necesară
 • Nu trebuie să sufere de bruxism (scrâşnire din dinţi în timpul nopţii)
 • Nu trebuie să fie sub tratament oncologic pentru patologii ale ţesutului osos

Etapele intervenției cu implanturi dentare All-on-4/All-on-6:

Prima consultație – Diagnosticare și crearea planului de tratament

În cadrul primei consultații și în urma unor radiografii, echipa medicală analizează calitatea osului maxilar, poziția nervilor și sinusurilor și alte detalii care ajută la întocmirea celui mai bun plan de tratament. Medicul poate recomanda radiografii dentare şi/sau analize de bază ale sângelui. Apoi, medicul implantolog va stabili dacă pacientul este sau nu candidat pentru tratamentul cu implant dentar.

FAZA 1 – Doi pași realizați în 24H

Pasul 1 – Faza chirurgicală – inserarea implanturilor dentare

În cadrul acestei ședințe, se fac și eventualele extracții dentare necesare. Se introduc implanturile dentare în os și, dacă este cazul, se fac eventuale augumentări osoase și se remodelează gingia. Amprentarea poziţiei implanturilor se face imediat după intervenţie.

Deși intervenția de inserare a implanturilor dentare este considerată o „operație”, pacientul nu simte absolut nicio durere. Anestezierea se face fie prin anestezie locală. Cei mai mulți pacienți ne-au declarat faptul că nu au simțit nicio durere nici în timpul procedurii, dar nici în următoarele zile.

Pasul 2 – Realizarea și atașarea lucrărilor dentare provizorii 

Pacientului i se atașează lucrările dentare provizorii la 24 de ore după inserarea implanturilor, astfel puteţi zâmbi, vorbi, mânca normal și imediat după operaţie, pe durata întregului tratament!

FAZA 2 – La 4-6 luni după Faza 1 – Realizarea și atașarea lucrărilor dentare definitive

După vindecare și osteointegrarea implanturilor, lucrările temporare sunt înlocuite cu lucrările definitive (dinții finali) care pot fi confecționate din mai multe tipuri de material.

La final mai rămâne îngrijirea post-operatorie, care presupune respectarea cu stricteţe a igienei dentare zilnice, periajul profesional, detartraj la fiecare 6 luni şi vizite regulate la medicul dentist.

Punem pe primul loc confortul pacientului, lipsa simptomelor ulterioare și obținerea unui zâmbet sănătos. La final, vrem un pacient cu zâmbet strălucitor!


Contactează-ne

Zâmbetul strălucitor și sănătos nu suportă amânare!


TRIMITE UN MESAJ

contact@pearlsmile.roUrmărește-ne:

Fii primul care este la curent cu toate noutățile Pearl Smile.© Copyright PearlSmile. All Rights Reserved. Designed by AdsToGo 2019.